Vegetarische bonenwrap

Wie geen vlees eet, moet op zoek naar alternatieve proteïnebronnen. Bonen zijn een handige optie, wegens goedkoop, gezond en smaakvol.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  •  200 gram kidneybonen
  •  200 gram witte bonen
  •  100 gram maïs
  •  1 zoete puntpaprika
  •  4 grote tomaten
  •  1 rode ui
  •  2 teentjes look
  •  2 laurierblaadjes
  •  1 chilipeper
  •  1 el komijnzaad
  •  1 el chilipoeder
  •  4 tarwe tortilla’s
  •  Zout
  •  Olijfolie


 

Stap 1

MW008_time-to-eat_2Verpletter de teentjes look en stoof ze samen met de versnipperde ui en de fijngehakte chilipeper op een zacht vuurtje aan in wat olijfolie. Schil  de paprika, verwijder de zaadjes en voeg ze erbij. Dompel de tomaten een halve minuut in kokend water, spoel ze af onder de kraan en verwijder het vel en de zaadjes. Snij het tomatenvlees in stukjes en voeg ze bij de look, ui, chilipeper en paprika.

Stap 2 

Voor de bonen heb je twee mogelijkheden: of je gebruikt gedroogde bonen, die je eerst een nacht laat weken in lauw water, of je maakt het jezelf gemakkelijk en kiest voor exemplaren uit blik. In dat laatste geval zijn de bonen al gaar en voeg je ze pas op het laatste moment toe, anders is de kans groot dat je ze helemaal platkookt. Zodra je de bonen en de maïs bij de andere ingrediënten hebt gevoegd, breng je de vulling op smaak met het komijnpoeder, chilipoeder, zout en de laurierblaadjes. Laat nog een kwartiertje zonder deksel sudderen op een laag vuur.MW008_time-to-eat_3

Stap 3

Als wraps kies je best voor zachte tarwetortilla’s, die je een twintigtal seconden voorverwarmt in een oven of in de microgolf. Dien de tortilla’s op met een slaatje naar keuze, wat zure room en eventueel een kommetje rijst.

Smakelijk!