Deze app vervangt dagdagelijkse woorden in je sms’en met geleerde termen

Als je altijd dezelfde woorden in je sms-berichten gebruikt, kan sms’en na verloop van tijd beginnen vervelen. Daar maakt Words U een einde aan. De app zorgt er namelijk voor dat je woordenschat verbetert en dat je tegelijkertijd indruk kan maken op je vrienden.

Words U vervangt automatisch woorden in jouw sms-berichten met een meer geavanceerd equivalent waardoor je intelligenter voor de dag komt. Met behulp van de app zul je elke dag een aantal nieuwe woorden leren. Words U heeft zelfs een optie waarmee je de definitie van elk woord kan zoeken.Allan Zhang, de medeoprichter van de app, wil er de taalvaardigheid van mensen die Engels als tweede taal leren verhogen.

De app worstelt enkel nog af en toe met de connotatie van bepaalde woorden in het kader van gesprekken, maar meestal weet de app een geschikt geleerd woord te vinden om jouw dagdagelijkse termen mee te vervangen.

Als Zhang en zijn team ondervinden dat de app populair wordt, willen ze het aantal talen uitbreiden met het Frans en Spaans.