“De auto van nu zal verboden worden”

Elon Musk, de CEO van Tesla, gelooft dat auto’s die door mensen bestuurd worden, op de lange termijn verboden zullen worden. “In de toekomst zullen menselijke chauffeurs een gevaar zijn op de weg,” zei de CEO in gesprek met Jen-Hsun Huang, de CEO van Nvidia. “Het is te gevaarlijk. Je kan geen dodelijke machine van twee ton door een persoon laten besturen.”

2015 Vanity Fair Oscar Party Hosted By Graydon Carter - ArrivalsMusk denkt dat de zelfrijdende auto een vergelijkbaar tracject zal afleggen als de lift vroeger heeft gedaan. “Vroeger hadden liften liftbedienden die geleidelijk aan werden vervangen door de technologie, een knop die je kan indrukken waarna de deur automatisch opengaat als je op de juiste verdieping bent. De auto wordt precies zo,” aldus Musk.

Telsa werk, net als veel andere technologiebedrijven, aan een zelfrijdende auto. De grootste uitdaging is het ontwikkelen van technologie bij snelheden tussen 25 en 80 kilometre per uur. “Op die snelheden kunnen er heel wat onverwachte dingen gebeuren zoals fietsers die oversteken, spelende kinderen of werkzaamheden terwijl de tijd om te reageren en aan te passen een stuk korter is,” besloot de topman van Tesla.