Het is officieel: Karen, Josje en Kristel geven de fakkel door

Karen, Josje en Kristel stoppen als uithangbord van de populaire meidengroep K3. Dat hebben ze op een persconfenrentie vanmiddag zelf bekendgemaakt. Daar vertelden ze ook dat dat ze op zoek gaan naar nieuwe meisjes om de groep te laten verderleven.

De overgang zal niet abrupt verlopen. De huidige zangeressen gaan mee zoeken naar hun opvolgsters tijdens een nieuw televisieprogramma op VTM dat in het najaar te zien zal zijn. Daarnaast zal K3 in huidige bezetting deze zomer nog optreden in de Studio 100-parken en op verschillende festivals. Josje, Kristel en Karen trekken dit najaar ook nog op tournee door Vlaanderen en Nederland tot het voorjaar van 2016.De K3-leden maakten duidelijk dat stoppen een beslissing was van het «gevoel», één waarbij ze «niet over een nacht ijs zijn gegaan». Ze waren er alle drie wel van overtuigd dat «K3 niet mocht stoppen» en dat ze de «fakkel willen doorgeven».

Inschrijven kan op de website van studio100.

Zestien jaar geleden maakte ons land voor het eerst echt kennis met K3. Met “Heyah mama” hoopten ze te schitteren. Aanvankelijk leek dat niet te lukken, mede door de ongeziene kritiek van jurylid Marcel Vanthilt die het had over ‘fijne vleeswaren’.

Maar Karen, Kristel en Kathleen trokken zich daar geen moer van aan. De rest is geschiedenis.