Dankzij Lumoid kan je een Apple Watch huren voor je hem koopt

Lumoid, een startup, gaat zich richten op het verhuren van Apple Watches voor 45 dollar. Zo geven ze de consument de mogelijkheid om het dure apparaat uitgebreid te testen alvorens ze beslissen om er een aan te kopen. Lumoid had al een soortgelijke dienst voor draagbare technologie van Fitbit, Jawbone en Garmin.

Omdat het aanbod in het begin redelijk beperkt zal zijn, is het bedrijf van plan om een wachtlijst op te starten waarop consumenten zich kunnen aanmelden. Het bedrijf liet al wel weten dat het de high-end Apple Watch van 10.000 dollar niet zal aanbieden als testmodellen maar zich zal beperken tot de Sport en Apple Watch Steel.De huurprijs varieert per model. Voor de Sport editie betaal je 45 dollar waarvan er 25 gerecupereerd wordt bij een aankoop. Als je het Steel-model wil huren, zul je 55 dollar betalen, maar daarvan zal 30 dollar gebruikt worden bij een aankoop.

“Het is gemakkelijk om te zien hoe een computer, telefoon of tablet binnen je leven past, maar hoe een horloge dat je eraan herinnert om op te staan of je helpt betalen voor de boodschappen binnen ons leven past vinden we veel moeilijker om voor te stellen. Zeker als je het alleen maar binnen de winkel mag testen,” zei de woordvoerder van Lumoid aan Mashable.

Er zullen steeds vijf klanten de mogelijkheid krijgen om de Apple Watch te huren voor een periode van 7 dagen waarna ze moeten beslissen of ze er al dan niet eentje kopen.

“De interesse in onze dienst is ongelooflijk. Dit hadden we nooit verwacht.”

Aangezien de Apple Watch een prijskaartje van 349 tot 17.000 dollar heeft, is het try-before-you-buy-principe een idee dat heel goed zou kunnen werken voor Lumoid in de komende maanden.