Zoveel verdienen topsporters met het versturen van één tweet

De beste atleten ter wereld verdienen niet alleen de hoogste salarissen, ze zijn ook in staat om hun inkomen te vergroten door deel te nemen aan allerlei randzaken. In sommige gevallen verdienen ze zelfs meer uit die randactiviteiten dan dankzij hun beroep. LeBron James is daar het perfecte voorbeeld van.

De topsporters harken duizenden euro’s binnen met reclame, maar blijken ook een veelvoud van het salaris van een gewone man te verdienen dankzij berichtjes van 140 karakters op Twitter.

Cristiano Ronaldo – € 286.727 per tweet

Niet alleen verdient Ronaldo meer dan twintig miljoen per jaar bij zijn club Real Madrid, heeft hij zijn eigen kledinglijn en promoot hij producten van Nike, hij krijgt ook nog eens dat absurd pedrag per tweet. De steraanvaller promoot zowat alles: van ondergoed tot kostuums en van schoenen tot apparaten om de spieren in je gezicht te oefenen. Hij promoot zelfs een schijnbaar overbodige sportapp.

Neymar – € 135.000 per tweet

Na Cristiano Ronaldo volgt een andere topvoetballer op de lijst. Neymar, het Braziliaanse wonderkind van FC Barcelona, verdient voornamelijk zijn geld met de promotie van producten van Nike.

LeBron James – € 118.000 per tweet

LeBron is de best verdienende sporter als het gaat om randzaken. Met 53 miljoen dollar in 2014 komt James op de derde plek in deze lijst. LeBron deelt niet vaak promotionele tweets dus als hij het doet, vallen ze meteen op.

Wayne Rooney – € 88.686 per tweet De aanvaller van Manchester United en aanvoerder van Engeland verdiende vorig jaar 5 miljoen met promotie en is een gulle tweeter. Hij promoot Nike net als de meeste atleten, maar zal daarnaast ook lokale bedrijven uit zijn geboortestad Liverpool steunen met een retweet.

Sergio Agüero – € 60.000 per tweet

YEAR2014-FBL-ENG-PR-MAN CITY-TOTTENHAM-FILES

De spits van Manchester City tweet dezer dagen voornamelijk over zijn nieuwe autobiografie, maar dat betekent niet dat de topscorer van de Premier League geen tijd heeft om Puma ook wat aandacht te schenken. Voor het juiste bedrag natuurlijk.

Gareth Bale – € 28.587 per tweet

Bale krijgt veel kritiek te verwerken dus het is geen verrassing dat de Welshman deel uitmaakt van de There Will Be Haters-campagne van Adidas. Met 11 miljoen dollar per jaar houdt Bale er een aardig appeltje voor de dorst aan over.

Rafael Nadal – € 24.474 per tweet

De Spanjaard is de enige tennisser in de lijst, maar hij weet een aardige cent te verdienen met zijn activiteiten. Zijn promotionele tweets zijn een onderdeel van de 30 miljoen dollar die hij verdient met het maken van reclame. Rafa doet het trouwens erg geslepen waardoor je je afvraagt of die Costa Ricaanse badplaats die hij bezocht met zijn familie bij toeval gelinkt werd of niet.