Tim Burton regisseert nieuwe versie van Dinsey’s ‘Dumbo’

Tim Burton gaat de live-action remake van de Disneyfilm Dumbo (in het Nederlands: Dombo) uit 1941 regisseren. Eerder bewerkte hij al succesvol Alice in Wonderland  met acteurs Johnny Depp en Helena Bonham-Carter in de hoofdrollen.

De originele tekenfilm volgde het verhaal van de olifant Dumbo in het circus. Hij staat bekend om zijn lange oren waarmee hij kan vliegen. Er zijn nog niet veel details bekend over het verhaal van de remake. De nieuwe film zou wel een breder verhaal brengen dan de animatieversie.

Disney maakt tegenwoordig heel wat live-action films van hun animatiefiguren. Malificent, het verhaal van de schurk in Sleeping Beauty, was een groot succes in 2014. Op 25 maart 2015 komt de film Cinderella over het meisje met de glazen muiltjes in de bioscoop. In 2016  zal er ook een nieuwe versie van Jungle Book verschijnen met Bill Murray en Scarlett Johansson. De voormalige Harry Potter – actrice Emma Watson zal zich wagen aan de rol van Belle uit de film Beauty and the Beast die verwacht wordt in 2017.

De nieuwe film moet nog in productie gaan.