Uitvinder koffiecapsule gebruikt alleen nog maar koffiefilters

De Amerikaanse uitvinder van de koffiecapsule K-cup, John Sylvan, heeft toegegeven dat hij zich soms slecht voelt over zijn uitvinding. Hij maakt zich zorgen over wat zijn creatie doet met het milieu. Het is zelfs zo ver gekomen dat hij zijn eigen uitvinding niet meer gebruikt.

De K-Cup is één van de populairste koffiecapsules van de Verenigde Staten. Hierdoor maakte Keurig Green Mountain, dat Sylvan stichtte met mede-uitvinder Peter Dragone, veel winst. Milieuactivisten zijn echter niet te spreken over het bedrijf. Er zouden genoeg capsules worden gemaakt om de aarde 10,5 keer te omcirkelen. De koffiecapsules zouden ook te weinig gerecycleerd worden.

Er is een ‘Kill The K-Cup’ campagne gestart met een YouTube filmpje waarin de wereld wordt vernietigd door de beruchte koffiecapsules.

De uitvinder zou nu de mening van de activisten delen. Hij gaf toe dat hij zich slecht voelde over zijn uitvinding. De man was vroeger heel toegewijd bezig met zijn werk. Zo belandde hij in het ziekenhuis met hartkloppingen omdat hij wel veertig tassen koffie per dag testte. John Sylvan gebruikt nu alleen nog maar koffiefilters. Hij heeft geen K-cup machine meer.

Keurig Green Mountain zegt dat alle capsules sinds 2006 gerecycleerd kunnen worden. Ze gaven ook aan dat duurzaamheid een topprioriteit is. ‘Tegen 2020 moet 100 procent van de K-cups recycleerbaar zijn.’ Toch blijven de activisten argwanend. De capsules zijn alleen maar recycleerbaar wanneer de gebruikers hen zouden scheiden in papier, plastic en metalen componenten.