Moeder met borstkanker wil genezen met rauwe groenten

De 34-jarige Engelse Kelly Logan, moeder van twee kinderen, weigert haar borstkanker te laten genezen op de traditionele wijze, met een operatie of chemotherapie. “Ik heb besloten om mijzelf te genezen”, zegt ze. “Met een dieet op basis van kruiden en rauwe groenten.”

Kelly is een alleenstaande moeder en woont in Essex, Engeland. Ze was geschokt toen ze te horen kreeg dat ze een tumor had in haar borst. “De artsen zeiden me dat een spoedoperatie noodzakelijk was om de borst te laten verwijderen.” Er werd Logan zelfs voorgesteld om chemotherapie en radiotherapie te ondergaan.

De alleenstaande moeder vermeed echter alle traditionele behandelingen. Ze wou het op een andere manier doen, met een zuiverende dieet op basis van rauwe groenten. “Eerst weigerden ze me mijn behandeling. Volgens de dokters zou het een egoïstische daad zijn. Maar ik denk juist dat het het tegenovergestelde is. Ik wou mijn borsten niet verliezen, en met de chemotherapie zou ik niet de kracht meer hebben om voor mijn kinderen te zorgen”, aldus Logan.

Haar dieet bestaat uit 90 procent van rauwe groenten, maar remt de groei van het gezwel niet af. Bij de laatste controle was de tumor negen millimeter groot. Twee zwarte punten zijn te zien op de borst. Uiteraard proberen artsen en familieleden haar te overtuigen om de traditionele behandelingen te volgen. Maar Logan is onvermurwbaar. “Ik ben niet op zoek naar een wondermiddel. De kanker mag mijn dagelijkse leven niet veranderen, en ondanks wat de artsen zeggen, zal ik doorgaan met mijn detox dieet”, besluit de vrouw.