Ford en Villeneuve aan boord voor Blade Runner sequel

Harrison Ford zal opnieuw de rol van Rick Deckard spelen in het vervolg op Blade Runner. Dat nieuws kondigde Alcon Entertainment aan in een persbericht. Er werd ook bekend gemaakt dat Denis Villeneuve Ridley Scott zal vervangen als regisseur. Scott, die de eerst film regisseerde en er veel succes mee haalde, blijft wel nog aan boord als uitvoerend producent.

“We zijn vereerd dat Harrison samen met Denis Villeneuve dit avontuur wil aanvangen. Hampton Fancher en Michael Green hebben, samen met Ridley Scott, een unieke, krachtige en trouwe sequel gemaakt op een van de meest universeel gevierde films aller tijden,” zeiden Alcon medeoprichters en co-CEO Andrew Kosove en Broderick Johnson in de verklaring.

Ford kreeg de rol vorig jaar al aangeboden. In december zei Scott dat Ford enthousiast was over het project. “Ik stuurde hem het script en hij zei dat het het beste was dat hij ooit had gelezen. We blijven zeer trouw aan de gebeurtenissen uit de eerste film.”

De productie van de tweede Blade Runner zal beginnen in de zomer van 2016. Wanneer de film uiteindelijk in de zalen moet verschijnen, werd nog niet bekend gemaakt.