Instagram stopt met verifiëren officiële accounts

Instagram – de gratis mobiele app om foto’s of video’s uit te wisselen – gaat accounts niet meer verifiëren. Volgens verschillende bronnen hebben Amerikaanse beroemdheden recent een verificatie aangevraagd maar de mobiele applicatie liet weten dat ze dit niet meer kunnen doen.

Instagram is ondertussen in handen van Facebook, en kan zijn accounts niet meer verifiëren wegens ‘ernstige legale problemen’, dat meldde de New York Post. Dit lokte heel wat reacties uit van een aantal beroemdheden. Deze zijn boos op Instagram, omdat de applicatie tot nog toe een blauw vinkje zette bij de officiële accounts bij iedereen die het aanvroeg, puur om te bewijzen dat het echt om de persoon in kwestie gaat. Maar nieuwe aanvragen worden blijkbaar niet meer behandeld.

De New York Post vermoedt dat Twitter hier iets mee te maken heeft, omdat zij ook zelf een verificatieproces hebben aan de hand van blauwe vinkjes. Maar een woordvoerder van Instagram zei aan de New York Post dat er helemaal geen sprake is van legale problemen. Verwarring alom dus.

Instagram benadrukt dat er wel andere mogelijkheden zijn om te bewijzen dat het om een officieel account gaat. Zo kan je bijvoorbeeld je Instagram-account linken aan je officiële Facebook-pagina, Twitter-account of website. Een goeie tip dus voor Julia Roberts, Katie Holmes, Kate Hudson, Charlize Theron en een heleboel andere celebs die geen geverifieerd Instagram-account hebben.