Nieuwe beauty-chocolade maakt de huid jonger

Door chocolade te eten jonger worden lijkt wel een droom, maar dankzij wetenschappers  van de Universiteit van Cambridge is het realiteit geworden. Ze lanceren de eerste caloriearme chocolade Estechoc. Elke dag 7,5 gram van de anti-rimpel chocolade eten zou helpen het natuurlijke verouderingsproces terug te draaien.

De pure chocolade bestaat voor 70 procent uit cacao en bevat twee sterke antioxidanten, flavonoïden en astaxanthine. Van beide chemicaliën wordt gezegd dat ze helpen bij het verbeteren van de circulatie en de bloedtoevoer naar de huid. Dit is essentieel voor een gezonde en jongere huid. De chocolade bevat maar 38 calorieën wat minder is dan de normale chocoladerepen. Het zou ook veilig zijn voor diabetici.

Dr. Ivan Petyaev kwam op het idee: ‘We vroegen voor ons onderzoek vrijwilligers tussen de vijftig en de zestig jaar om onze chocolade te eten. Na drie weken zagen we al zichtbare veranderingen. We concludeerden dat hun huid verjongde tot een huid van een 20-jarig of 30-jarig persoon.’
Volgende maand zal de chocolade, die ook wel de bijnaam Cambridge Beauty Chocolate heeft, verkocht worden in Groot Brittannië en in sommige landen van Europa. In Engeland zijn er al gesprekken aan de gang met één van de grootste verdelers van het land. Chocoladeliefhebbers kunnen Estechocs binnenkort ook online kopen.