En de slechtste film van 2014 is…

Kort voor de Oscars, de prijzen voor de beste films en acteurs, worden ook de Razzie Awards uitgereikt. Alleen zetten deze awards niet de beste maar het slechtste van het slechtste dat er het afgelopen jaar werd gemaakt, in de bloemetjes.

Saving Christmas van Kirk Cameron is de film die maar liefst vier van de prijzen in de wacht wist te slepen. Saving Christmas won de award voor slechtste film, slechtste scenario, slechtste screen combo en slechtste acteur op de 35ste editie van het evenement.

“Dit is een van de slechtste films aller tijden,” zei John Wilson, de oprichter van de Razzie Awards op BBC Radio 5 Live. “De film heeft geen filmische waarde en heeft een van de slechtste resultaten op de internationale filmdatabase IMDB.com.”

Ook op Rotten Tomatoes, een andere website waar films kritisch beoordeeld worden, krijgt Saving Christmas een dikke nul.

Cameron Diaz viel ook in de prijzen voor haar hoofdrollen in The Other Woman en Sex Tape. Diaz werd uitgeroepen tot de slechtste actrice van 2014. Megan Fox kreeg dan weer de prijs voor slechtste vrouwelijke bijrol voor haar rol in Teenage Mutant Ninja Turtles.

Voor de eerste keer kon het publiek de prijsuitreiking bijwonen die dit jaar in het Hollywood Montalban theater werd gehouden.