Tegen 2020 wordt Apple Car verwacht

Er steken opnieuw geruchten de kop op dat Apple aan een elektrische auto bezig is. Bloomberg meldt op basis van verschillende bronnen dat Apple bezig is met een eigen auto. De productie van de auto zou in 2020 beginnen en er werken inmiddels al 200 mensen aan de auto.

Apple wil in vijf jaar tijd een volledige auto ontwikkelen en op de markt brengen, wat redelijk kort is. Maar met veel mankracht is echter alles mogelijk.

Wat vast staat is dat Apple het afgelopen half jaar veel personeel heeft aangenomen dat komt van bedrijven die te maken kunnen hebben met de productie van een auto. Zo werden onder andere 60 mensen bij autofabrikant Tesla weggekaapt.

Apple zal waarschijnlijk zelf voorlopig niets bevestigen, maar mogelijk brengt de rechtszaak met A123 Systems meer informatie aan het licht. Ze worden beschuldigd dat ze personeel wegkapen van A123 Systems. Dat bedrijf ontwikkelt grote accu’s voor bijvoorbeeld elektrische auto’s, maar verloor al zijn goede werknemers het afgelopen jaar aan Apple. Daar zouden de werknemers nu werken aan soortgelijke projecten, wat niet mag volgens hun concurrentiebeding.