Indiaas echtpaar schenkt fortuin aan aapje

Een Indiaas echtpaar heeft zijn aapje aangewezen als enige erfgenaam van het familiebezit. Het kopper werd namelijk verstoten door hun familie toen ze trouwden en heeft zelf geen kinderen. Brajesh en Shabista Srivastava zeggen dat ze het aapje als een zoon hebben opgevoed en dat het daarom niet meer dan logisch is dat het dus ook hun enige erfgenaam wordt.

Het koppel werd verstoten door hun families omdat de man een hindu is en zijn vrouw moslim. Hun families waren omwille van het verschillende geloof fel tegen het huwelijk. Sinds ze elkaar het ja-woord gaven, leefden ze dan ook in afzondering en waren vele jaren eenzaam. Da veranderde toen ze in 2005 het aapje Chunmun kochten voor ongeveer 5 euro. “Hij was een baby van minder dan een maand oud. Zijn moeder overleed door elektrocutie,” vertelde het echtpaar aan BBC. Chunmun heeft een eigen kamer in het huis met airconditioning en verwarming en krijgt een dieet van melk, fruit en gewone maaltijden.

Chunmun is zelf ondertussen ook getrouwd. Hij en zijn vrouw stapten in 2010 in het huwelijksbootje. Het is niet gebruikelijk dat gezinnen in India een aapje als huisdier houden. Normaal hebben alleen straatartiesten aapjes als huisdier die ze africhten om trucjes te doen.