Matthew Perry liep rol in Friends bijna mis

Matthew Perry was zijn rol in Friends bijna misgelopen. De acteur die de rol van Chandler speelde, had toegezegd in een andere serie te spelen vanwege een geldtekort en had daarom eigenlijk geen tijd voor de serie die later een hit bleek. Dat was in 1994, 19 jaar later vertelt Perry zijn verhaal.

Kon Matthew Perry meer geluk hebben? Wanneer hij de kans kreeg om mee te doen aan de audities voor de rol van Chandler Bing, zat hij in zware financiële problemen. Het heeft niet veel gescheeld of het legendarisch droge personage van Chandler had de populaire Friends-serie niet gehaald. Zo veel jaren later weten we dat Fox, de grootste Amerikaanse zender, eigenlijk bezig was aan een andere serie genaamd LOS 2194.

“LOS 2194 ging over het vliegveld van Los Angeles in het jaar 2194. Ik stond in een futuristische outfit terwijl er mensen om mij heen aliens speelden voor wie ik de bagage moest pakken.” Maar de serie geraakte niet verder dan een pilot, een proefopname dat aan een klein kritisch publiek wordt getoond. “Het is zowat het ergste wat we ooit hebben gezien in ons leven,” grapte Perry. In dezelfde periode werd acteur Perry ook gevraagd om voor ‘Friends Like Us’, de toekomstige ‘Friends’, audities te doen. “Ik werd zot, mijn tijd werd helemaal opgeslokt door LOS 2194. “Bij Fox zagen ze de mankementen van ‘LOS 2194’ in, en besloten ze het programma op te schorten. “Wat ze toen aan het maken waren was gewoonweg niet toonbaar,” zegt Perry. “Toen lieten ze mij maar meedoen aan “mijn kleine show”, Friends Like Us genaamd.”