28-jarige Japanner vindt hilarische eenmansdate-selfie uit

Keisuke Jinushi heeft geen vriendin maar wil toch graag romantische selfies maken. Daarom heeft de Japanner zich gespecialiseerd in het maken van koppelselfies voor vrijgezellen. Hij heeft er zelfs een naam voor verzonnen: de hitori date wat grofweg eenmansdate betekent in het Nederlands.

desktop-1408545055

Jinushi kwam op het idee toen hij op café koppels melig zag doen. “Ik wilde dat ook, maar ik had geen vriendin en dus bedacht ik deze manier.”

Jinushi zet al zijn foto’s met zijn imaginaire vriendin op Instagram. “Zolang je een fototoestel, een pruik en een statief hebt, zijn de mogelijkheden eindeloos,” vertelt hij. “Als je wil dat je vrouwelijke partner het initiatief neemt, kun je een potje nagellak gebruiken en een armband.”

desktop-1408545052

desktop-1408545049

Niet iedereen was even gelukkig met de hitori dates van Jinushi. De grootmoeder van de Japanner barstte zelfs in tranen uit toen ze zijn blog zag. Ze vond dat haar kleinzoon zich aanstelde en belachelijk maakte. Desondanks is Jinushi niet van plan ermee te stoppen. Hij zoekt nog steeds naar nieuwe technieken voor zijn kunst. “Ik moet wel steeds een statief meesleuren. Dat zorgt voor vreemde blikken en daar word ik nog steeds verlegen van.”

desktop-1408545057

desktop-1408545053