Zipperbot sluit ritsen beter dan jij

Niets zo vervelend als een rits die dicht moet maar waar je niet bij kan. Gelukkig is dat probleem binnenkort verholpen door Adam Whiton. Whiton, een professor van MIT’s Personal Robots group, is ervan overtuigd dat robots een plaats hebben binnen de modewereld dat hij Zipperbot creëerde. Deze handige robot ritst automatisch je kledingstuk toe.

Zipperbot maakt gebruik van optische sensoren en bewegingssensoren om je rits op een optimale snelheid en manier dicht te ritsen. Zelfs wanneer je beweegt, weet Zipperbot de beweging in te schatten en de ritssluiting toch op de juiste manier te sluiten.

“Als robots steeds geavanceerder worden en nauwer samenwerken met mensen, zullen robots ook een plek krijgen binnen de mode en de kleermakers,” zei Whiton. Zipperbot is in de eerste plaats gemaakt om mensen met een handicap te helpen kleden. Bovendien kan de robot handig zijn in situaties waarbij kledij niet mag aangeraakt worden zoals bij chemische en biologisch gevaarlijke pakken die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid.

https://www.youtube.com/watch?v=FsjfnBk2Ouo