Apple werkt mogelijk aan elektrische auto

Apple zou in een geheim lab aan een elektrische wagen werken. Volgens anonieme bronnen werken honderden Apple-werknemers aan het project.

Met het geheime project, dat codenaam ‘Titan’ meekreeg, wil Apple de concurrentie met Tesla aangaan. Dat schrijft de Wall Street Journal. De afgelopen weken werden meermaals Apple-minivans met een soort van camera op het dak gesignaleerd in San Francisco. Die zouden kaderen in het geheime project dat door de Amerikaanse media al snel ‘iCar’ gedoopt werd.

The Wall Street Journal weet dat Apple bezig is met het massaal aanwerven van mensen met een verleden in de autoindustrie. Elon Musk, de CEO van Tesla, zei eerder al aan persagentschap Bloomberg dat Apple werknemers van de fabrikant van elektronische auto’s probeert in te lijven, wat te maken zou kunnen hebben met het ‘Titan’-project. «Maar tot nu toe hebben ze nog maar heel weinig van onze werknemers kunnen overtuigen», voegde hij eraan toe. Uit het artikel blijkt vooral dat Tesla massaal Apple-werknemers inlijft, eerder dan omgekeerd.

Apple lanceerde recent al het entertainment- en navigatiesysteem CarPlay (foto), een versie van iOS die draait op de boordcomputer van een auto. Ook van een iCar was eerder al sprake. In 2007 doken er al geruchten op dat Apple en Volkswagen samen aan een iCar werkten, maar daar kwam toen niets van. Of de iCar ook een zelfrijdende wagen moet worden, is niet duidelijk. Volgens persagentschap Reuters is dat wel het geval, de Wall Street Journal houdt het op een elektrische auto. Of de auto ook echt gecommercialiseerd zal worden, is af te wachten.