Hollywood Vampires: nieuwe rockgroep met Johnny Depp, Alice Cooper en Joe Perry

Acteur Johnny Depp vormt een nieuwe rockgroep met rocker Alice Cooper en Joe Perry, de gitarist van Aerosmith. Hun eerste optreden vindt plaats in september op Rock in Rio in Brazilië. De nieuwe band zal  op het hoofdpodium spelen waar ook System of Down en Queens of the Stone Age zullen optreden. Acteur Johnny Depp neemt de gitaar voor zijn rekening. “Johnny is gelukkig wanneer hij op het podium staat maar hij wilt niet dat het om hem draait. Hij maakt muziek omdat hij ervan houdt”, zegt Alice Cooper tegen het magazine Rolling Stone.

De naam, The Hollywood Vampires, gebruikte Cooper al eerder voor enkele bekende mannelijke rockers in de jaren 70. De groep van drinkende vrienden bestond volgens de Amerikaanse rocker uit sterren als John Lennon, Ringo Starr en Keith Moon.

Johnny Depp speelde al eerder gitaar in Fade In-Out van Oasis. Ook in de film Chocolat speelde hij akoestische gitaar. De Pirates of the Caribbean-acteur  leerde Alice Cooper kennen op de set van de Dark Shadows van regisseur Tim Burton. De rocker kreeg in de film, waar Depp de hoofdrol speelde, een kleine rol als zichzelf. Hierna speelde Johnny Depp meermaals samen gitaar met rocker Alice Cooper. De acteur zong ook de backing vocals voor het nummer Music From Another Dimension van Aerosmith. Zo leerde hij de gitarist Joe Perry kennen.

Een maand geleden, tijdens de première van zijn film Mortedecai was de acteur minder enthousiast over  musicerende acteurs. “Ik haat het idee: ‘Kom naar mij kijken terwijl ik gitaar speel omdat je me al gezien hebt in 12 films.’ Mensen moeten naar je luisteren omdat ze geïnteresseerd zijn in jouw muziek.”