Pakkende portretten van mensen die ‘met een dollar per dag overleven’

Het is een verontrustend hoog cijfer en onmogelijk om in te beelden, maar er leven een miljard mensen met minder dan een dollar per dag. Een persoon op zeven. Daar maakte fotojournaliste van The Sacramento Bee Renée C. Byer een fotoreportage over getiteld: ‘Living On A Dollar A Day: The Lives and Faces of the World’s Poor’

Renée C. Byer is een Amerikaanse fotojournaliste die in 2007 de Pulitzer Prijs won voor “A Mother’s Journey.” Samen met de non-profit organisatie ‘The Forgotten International’ heeft Byer de wereldwijde armoede een gezicht kunnen gegeven. Haar uitdaging was om deze duizelingwekkende statistiek in beeld te brengen en de verhalen te brengen door de ogen van de armsten. Het fotoboek is een pakkend  verhaal van onbekende werelddelen. Na twee jaar reizen door onder andere Bangladesh, Bolivia, Thailand, Cambodja, Liberia, Moldavië, Peru, Ghana, India en zelfs Roemenië heeft ze haar missie volbracht.

Byers uitdaging was om onze ogen te openen. Ze is de mensen meteen gaan opzoeken, zonder veel voorbereidend werk te doen. Door telkens een klein deel van hun leven vast te leggen, kunnen wij onszelf herkennen in een van de vele menselijke verhalen en stilstaan bij ons geluk.

“Te vaak zijn degenen die comfortabel leven het hele spectrum van de mensheid aan het missen. We moeten onze planeet delen met de levens die wanhopige armoede kennen. Dit boek brengt ons allemaal dichterbij,” zei Robert F. Kennedy.

dollar2

dollar

download