Deze microgolfoven brengt de exacte temperatuur in kaart

Youtubegebruiker en ingenieur Mark Rober zag over dertig jaar heel wat zaken veranderen. Speelgoed, auto’s, computers… alles is moderner geworden maar hij vindt het jammer dat de microgolfoven nauwelijks veranderd is sinds 1967. Hij stoort zich ook aan het feit dat voedsel soms te koud en soms te warm uit te microgolf komt en dat je enkel kan raden of je maaltijd klaar is.

Een jaar lang werkte Rober in zijn vrije tijd aan een betere microgolfoven. Het uiteindelijke resultaat is een magnetron met een infraroodsensor binnenin en een lcd-scherm op de deur. Op de deur krijg je dan een infraroodzicht van de binnenkant, zodat je exact weet of het voedsel voldoende warm is. Het scherm kan ook gebruikt worden om recepten of video’s weer te geven.

Omdat niet iedereen voor zijn microgolfoven wil staan totdat die klaar is, bouwde Rober ook de mogelijkheid in om de beelden af te spelen op je smartphone via bluetooth of wifi. Als het voedsel nog niet warm genoeg is, kan je vanop afstand aangeven dat die nog langer moet werken.

De meeste uitvinders trekken vandaag de dag naar Kickstarter om hun ideeën te laten financieren maar Rober wil het anders doen. Hij vraagt mensen die enthousiast zijn om zijn petitie voor deze microgolfoven te tekenen. Als die voldoende succesvol is, wordt het vinden van een investeerder natuurlijk een fluitje van een cent.