Vlaming maakt succesvolle website voor weerfotografie

De Vlaming Thomas Lombaert heeft Thuncloud opgericht, een sociaalnetwerksite voor weerfotografie. Op de site staan honderden weerfoto’s ingestuurd van alle uithoeken van de wereld.

In het dagelijkse leven is Lombaert een chocoladeverkoper, maar in zijn vrije tijd is hij stormjager. Hij is fan van weerfotografie en is iedere dag vier uur bezig met het controleren van foto’s. Thuncloud is te vergelijken met Instagram, waar ook enkel foto’s gedeeld worden. «De meeste sociaalnetwerksites hebben geen bepaalde doelgroep, en zo gaan er veel foto’s verloren. Dat vind ik spijtig omdat er veel werk en tijd in wordt gestoken. Dat is niet het geval bij ons. Onze fotografen moeten soms ook gevaren trotseren om de beelden vast te leggen,» aldus Thomas.

Thuncloud is in mei 2014 gelanceerd. «Omdat het weer extremer aan het worden is vond ik het een goed idee om hiervoor een platform op te bouwen.» Bijna een jaar later heeft het al 4. 000 unieke bezoekers over de vloer gehad. Niet zo veel zou je denken maar de foto’s komen van over heel de wereld. Canadezen, Australiërs en Russen hebben de Belgische sociaalnetwerksite al bezocht en foto’s gepost.

Wie denkt dat dit project snel zal overwaaien, zou wel eens mis kunnen zijn. «Momenteel hebben professionele stormjagers contact opgenomen. Ze willen hun werk op een platform kunnen delen met een geschikte doelgroep. Hiervoor is de website perfect. We zijn ook een ‘stormjager team van Thuncloud’ aan het opbouwen met leden van de VS, Duitsland, Nederland en België. Stormjagers willen natuurlijk hun werk extra in de kijker plaatsen en daarvoor is Thuncloud ideaal.»

Het netwerk is niet enkel voor foto’s van tornado’s en noodweer. Een mooie zonsondergang of een heldere hemel kan uiteraard ook gedeeld worden. «Mensen trekken foto’s waar ze goed in zijn.»