Implosie maakt van Clarion hotel in Las Vegas een hoopje puin

Dinsdagochtend implodeerde het Clarion casino-hotel in Las Vegas en we hebben daar een video van. Het hotel met 200 kamers kwam echter niet netjes naar beneden zoals oorspronkelijk bedoeld was. De implosie werd vertraagd met een half uur omdat toeschouwers niet uit de weg wilden gaan. Bovendien bleek de liftschacht steviger te zijn dan gedacht want deze bleef gewoon staan.

“Dat komt omdat het puin zo snel viel dat de basis van die toren werd verstikt en de toren niet kon bewegen,” legt Thom Doud, project manager van Controlled Demolition Incorporated. Doud zei dat het bedrijf de toren later zal afbreken.

Het Clarion was het 13de hotel in de stad dat gesloopt werd door implosie. “Ze hadden een perfecte run sinds 1957 maar het Clarion heeft die doorbroken. Nummer 13 hé,” zei Lorenzo Doumani, de eigenaar van het Clarion.

Hoewel in de video de implosie niet langer dan een aantal seconden duurt, gingen er maanden van planning aan vooraf. En een bedrag van meer dan 5000 euro voor de explosieven.