Steak sandwich met Cheddar

Veel gemakkelijker dan een sandwich wordt het in de keuken niet. Deze week combineren we een knapperige ciabatta met gegrilde steak, pittige Cheddar, gekarameliseerde uitjes en een zoete honingdressing.

Wat heb je nodig? (voor 1 sandwich)

– Een halve ciabatta
– 125 gr steak
– Ruccola
– Een paar sneetjes Cheddar
– 1 rode ui
– 1 tl mosterd

– 2 tl honing
– 1 tl yoghurt
– Zwarte peper
– Olijfolie
– Zout

MW003-time_to_eat_cheddar

Stap 1 Karamaliseer de uitjes

Snij de ui in ringen, doe ze in een pan met olijfolie of boter en fruit ze op middelhoge temperatuur. Wanneer de uien glazig beginnen worden, moet je oppassen dat ze niet aanbranden. Zet het vuur nog wat zachter en blijf de hele tijd roeren, tot de uien een mooie donkerbruine kleur hebben.

Stap 2 Maak de dressing

Naast de uitjes zorgt ook de dressing voor een zoete touch. Meng een theelepel mosterd met twee theelepels honing en een theelepel yoghurt of platte kaas. Kruid af met peper en zout en smeer het opengesneden brood aan weerszijden rijkelijk in.

Stap 3 Grill de steak

Wrijf het vlees in met olijfolie en kruid naar smaak met peper en zout. Verhit een grillpan en bak de steak à point, snij het vlees vervolgens in dunne reepjes. Schik het vlees in laagjes over het brood, gevolgd door de gekarameliseerde uitjes, een paar blaadjes rucolla en sneetjes of geraspte Cheddar.

smakelijk!