Slimme router Eero belooft WiFi in ‘dead zones’

Wanneer je een  wifi-netwerk hebt geïnstalleerd in je huis, is het nog niet zeker dat er overal in huis een verbinding is. Overal wifi in huis, zelfs op de moeilijkste bereikbare plaatsen. Dat belooft het nieuwe WiFi-systeem Eero. De meeste mensen beschikken over één router die vanuit een plek een signaal moet uitsturen om in heel het huis draadloos internet te hebben.

Toch zorgt het wifi-netwerk vaak voor problemen zodat je in bepaalde delen van het huis geen internet hebt. Eero wil voor voor deze zogenaamde ‘dead zones’ een oplossing bieden.  Het Eero-team biedt verschillende pakketten routers aan. Twee routers zouden voldoende zijn voor een appartement. Naarmate de oppervlakte van het huis komt er steeds een extra router bij.

De eerste router werkt net zoals de routers die we kennen. Deze wordt aangesloten aan de internetverbinding die geïnstalleerd is in het huis. Bij de extra routers wordt echter een bijkomende applicatie meegeleverd. Deze app geeft aan waar je de router het best kan plaatsen. De Eero-routers zoeken zelf naar het best functionerende kanaal en ze maken verbinding met de Eero-routers van de buren zodat er geen conflict ontstaat. Je gasten kunnen ook makkelijker verbinding maken met het draadloos netwerk. Wanneer je op je smartphone zit, maak je verbinding via bluetooth. Zo vermijd je het lange zoeken naar een wifi-wachtwoord dat je toch telkens vergeet.

De nieuwe routers kan je enkel bestellen via de website. Het team van 15 personen wil het nieuwe WiFi-systeem zo snel mogelijk in de winkels krijgen. Voorlopig kost een nieuwe router van Eero 125 euro. Wanneer het nieuwe systeem verkocht wordt in lokale winkels zal de prijs stijgen.