Zoo biedt schorpioenen en kakkerlakken aan als cadeau voor Valentijn

De San Francisco Zoo biedt een vreemd alternatief aan voor het traditionele geschenk voor Valentijn. Je kan er een sissende kakkerlak of een gigantische schorpioen in de naam van je huidige of toekomstige ex adopteren. “Niets zegt zo duidelijk ‘ik ben over je heen’ als een gigantische kakkerlak in de naam van je favoriete ex,” staat er op de website te lezen.

De prijs voor het bizarre cadeau varieert van 25 dollar voor de kakkerlak tot 1000 dollar. “Ten prooi gevallen aan de wrede kant van de liefde? Overweeg dan de harige schorpioen, de grootste in Noord-Amerika, voor een nietsvermoedend slachtoffer,” schreef de zoo op de adoptiepagina van de schorpioenen.

De adoptiepakketten bevatten niet de levende dieren, maar de naam. Mensen die een schorpioen of kakkerlak adopteren, krijgen een officieel certificaat van de dierentuin samen met een knuffelschorpioen of kakkerlak. Er is ook een speciaal Valentijnsarrangement met plastic kakkerlakken of andere dieren afhankelijk van het gekozen dier.

Medewerkers van de zoo zeiden dat het minder romantische cadeau de afzender zal beschermen tegen slechte karma omdat hij uiteindelijk de dierentuin heeft geholpen met het verbinden van mensen en wilde dieren en ze communiceren heel duidelijk dat de relatie definitief voorbij is.

Voor degenen die wel gelukkig zijn met hun partner, kunnen een leuker dier adopteren. Dat kan een rode panda, een penguin of een ringstaartmaki zijn. Er zijn ook een aantal grote katachtigen beschikbaar waaronder een Afrikaanse leeuw, Sumatraanse tijger of sneeuwluipaard.