Nicolas Cage speelt excentrieke bouwvakker in satirische film

Nicolas Cage kruipt voor de film Army of One in de rol van Gary Faulkner, een bouwvakker uit Colorado die 11 keer naar Pakistan reisde om Osama Bin Laden, de voormalige leider van al-Qaeda gevangen te nemen. De film wordt geregisseerd door Larry Charles. Die kennen we van komedies als Bruno, Borat en The Dictator, dus we kunnen er vanuit gaan dat deze film satire zal worden.

Het verhaal van Faulkner is wel waargebeurd. De bouwvakker trok in totaal 11 keer naar Pakistan om de terrorist een kopje kleiner te maken. In 2010 werd Faulkner gearresteerd door de lokale politie tijdens zijn laatste solo-missie op jacht naar Bin Laden. Hij werd in een bos gevonden met niets meer dan een dolk, een pistool en een nachtkijker.

Hij verklaarde dat hij Obama ervan verdacht verantwoordelijk te zijn voor alle bloedvergieten in de wereld en dat hij hem wilde vermoorden. De excentrieke avonturier kreeg de bijnaam Rocky Moutain Rambo en werd bekend voor de verwijzing naar zijn doelwit als Binny Boy tijdens optredens in verschillende talkshows.