Huis Koning uit Brugge uitgeroepen tot derde beste B&B ter wereld

Huis Koning behoort volgens de gebruikers van TripAdvisor tot de top drie van beste B&B’s ter wereld. «Een streling voor mijn ego», lacht uitbaatster Lynn.

«Deze plaats is gewoon perfect. De locatie is geweldig en de kamers zijn mooi ingericht. Ik hou van de ontbijtplaats, buiten naast het kanaal waar je de zwanen kunt zien zwemmen. Gewoon magisch.» «Dit is de beste B&B waar ik ooit heb gelogeerd. Het eten is heerlijk. De kamers fantastisch. De patio en het uitzicht zijn prachtig.»

Derde beste B&B

Deze reacties zijn maar twee voorbeelden van de 460 lovende reacties op de reiswebsite TripAdvisor. Het charmante Huis Koning scoort daarmee beter dan verscheidene gegeerde Bed & Breakfasts in het Verenigd Koninkrijk, Italië, Griekenland, Zuid-Afrika, Taiwan, Nieuw-Zeeland.

Uitbaatster Lynn Vanslambrouck is naar eigen zeggen verrast dat haar B&B uitgeroepen is tot de op twee na beste in de wereld. «Dit had ik niet verwacht, zeker niet omdat er elk jaar B&B’s uit de grond blijven schieten. Dat streelt je ego wel», vertelt Lynn al lachend aan Metro.

b&b 2

Droom die uitkomt

Vroeger baatte Lynn een restaurant uit, maar het was altijd al haar droom geweest om een B&B te openen. «Zes jaar geleden heb ik dan uiteindelijk de stap gewaagd, en daar heb ik nog geen moment spijt van gehad. Nu heb ik alle voordelen van de horeca, maar zonder het stressgevoel.»

Vintage en modern in de mix

Huis Koning kan je vinden in het hart van het oude stadscentrum van Brugge. De B&B bevindt zich in een 17de-eeuws pand aan de reien. «We hebben recent gerenoveerd, maar verschillende oude elementen, zoals de oorspronkelijke trap, hebben we laten staan. We wilden een mix maken tussen vintage en warm, modern design.»

Succesformule

keukenHet succes van de B&B is volgens Lynn te wijten aan het totaalpakket. «Alles moet in orde zijn. De ligging, het ontbijt, het interieur. Alles. En je moet mensen het gevoel geven dat ze welkom zijn.»

«Ik probeer zoveel mogelijk zelf te bereiden, zonder er een ‘geitenwollensokken’ B&B van te maken. Elke ochtend sta ik om zes uur op om brood, koekjes of cake te bakken. Hier hangt dus altijd een geur van versgebakken brood.»

Gastvrijheid staat voor Lynn centraal, zoveel is duidelijk. Zo zorgt ze elke dag voor fijne achtergrondmuziek, knusse brandende kaarsen en een kleine attentie. «Het zijn de kleine verwennerijtjes die net dat tikkeltje meer geven.»

(LDC)