Zweedse monsterspotter krijgt 2550 euro voor foto van Nessie

Een Zweedse monsterspotter heeft een prijs van 2550 euro gewonnen voor een foto van Nessie, het legendarische Schotse schepsel. Hij deed dat zonder zijn huis in Stockholm te verlaten.

Bjarne Sjöstrand zag een lang, dun voorwerp in het water op Google Earth, toen hij zich had aangemeld op zijn computer op 1280 kilometer afstand van het meer van Loch Ness. Sjöstrand die nog nooit een voet op Schotse bodem heeft gezet, won met zijn foto de jaarlijkse wedstrijd van William Hill waarbij de beste foto van het monster van Loch Ness in de bloemetjes wordt gezet.

“Ik ben enorm gefascineerd door Nessie en alles wat te maken heeft met de geschiedenis van Lock Ness. Ik vond de foto op Google Earth toen ik thuis zat te lezen over Nessie en Loch Ness op het internet. Ik bedacht dat ik wel even kon controleren of er iets te zien was via Google Earth en dat bleek goed uit te vallen.”

Sjöstrand won maar liefst 2550 euro voor zijn screenshot van Google Earth waarop niet veel meer te zien is dan een vage lange figuur in het water. “Ik ben erg blij dat ik de prijs gewonnen heb. Ik ben nog nooit in Schotland geweest, maar ik hoop dat ik op een dag het meer van Loch Ness kan bezoeken.”

24A8728C00000578-0-image-a-15_1421140871660