Inbreker valt in slaap op de sofa tijdens inbraak

Scott Tinsley zou beter eens zijn professionele carrière heroverwegen. De 38-jarige man uit Cobridge werd betrapt op de sofa in het huis van de familie die hij probeerde te bestelen. Tinsley werd al snurkend gevonden op de bank in Stoke-on-Trent in de vroege ochtenduren. De man had alle elektrische apparaten uit het huis genomen en ze opgestapeld in de tuin. Daarna keerde hij terug het huis in om iets te eten en te drinken, maar Tinsley viel in slaap op de bank.

Om 7:30u vond de eigenares van het huis Tinsley op haar sofa en ze alarmeerde de politie. “Ze was vooral bezorgd over haar drie kinderen die boven lagen te slapen,” zei aanklager Neil Ahuja. “Ze waarschuwde haar man toen de verdachte wakker werd en het huis probeerde te verlaten. Maar hij werd vastgehouden door de man. Diverse kostbaarheden waaronder de televisie, gameconsole en cd-speller, waren verwijderd uit de woonkamer en buiten gezet.

Tinsley pleitte zelf schuldig aan inbraak en rechter Nigel Daly veroordeelde hem tot 40 maanden gevangenisstraf. “Je was zo gedrogeerd dat je in slaap viel tijdens een inbraak. Je bent eigenlijk een nogal zielig figuur,” zei de rechter.