Discovery Channel schrapt neppe shows

Het ziet eruit dat Discovery Channel niet snel nieuw bewijs zal vinden over zeemeerminnen. Ondanks de succesvolle kijkcijfers van shows als Mermaids: The Body Found en Megalodon: The New Evidence, heeft Rich Ross, de directeur van Discovery Channel, gezegd dat hij alle valse reeksen uit de programmatie wil werken.

“Ik denk dat het goed is voor Discovery Channel dat de fictieve shows die gepresenteerd worden als wetenschap zullen verdwijnen,” zei Ross tijdens de Winter TCA pers tour. “Shows die we al besteld hebben, zullen nog steeds gelanceerd worden, maar dat soort reeksen is niet goed voor ons volgens mij.”

De beslissing van Ross komt mede door de kritiek op Eaten Alive waarin de wetenschapper Rosolie zou opgegeten worden door een anaconda. Uiteindelijk gebeurde dat niet. “Ik geef toe dat het programma misleidend was. Ik geloof niet dat je zo’n programma had gezien in mijn tijd bij Discovery.”

Hoewel het lijkt alsof Discovery zijn poging om kijkcijfers te verhogen met sensationele shows voorbij is, kunnen andere kanalen in het netwerk een zucht van verlichting slaken want Ross kan alleen maar beperkt ingrijpen. Reeksen als Animal Planet’s Bigfoot zullen dus nog gewoon te zien zijn.