Liam Neeson moet ouders overtuigen dat Taken fictie is

Filmster Liam Neeson moest optreden en verklaren dat Taken 2 louter fictie is nadat hij voor de tweede keer werd gecontacteerd door een schoolmeester. Volgens de leerkracht wilden maar liefst 40 ouders uit Texas hun kinderen niet op schoolreis sturen nadat ze ze bang waren gemaakt door een van zijn films. In Taken wordt namelijk de dochter van Bryan Mills (Liam Neeson), een ex-CIA agent ontvoerd.

De leraar wilde een educatieve excursie naar Europa organiseren voor 60 studenten, maar kreeg van 40 ouders te horen dat dat een slecht idee was. Daarom werd Liam Neeson voor de tweede keer opgetrommeld in de hoop de ouders op andere gedachten te kunnen brengen.

“Deze kinderen waren nog nooit buiten de staat geweest en de leraar was wanhopig dus ik schreef een brief die hij kan uitprinten of versturen naar de ouders waarin staat dat het louter fictie is wat ze gezien hebben. De kans dat je kind in Europa wordt ontvoerd is een op 20 miljoen,” legt Neeson uit aan News Corp Australia.

“Ik was geschokt door de oproep van de leraar. Met het succes van de films is dit blijkbaar een negatief gevolg en een brief krijgen als deze… Het is fictie. Ik weet dat er dingen gebeuren in het leven, maar de Taken films zijn gewoon fictie,” voegde hij eraan toe.

Neeson zal voor een derde keer te zien zijn in Taken. Hij speelt opnieuw Bryan Mills in Tak3n, maar was daar niet erg enthousiast over. “Ik wilde eigenlijk geen derde deel doen, dat zeg ik je eerlijk. Ik weet dat ik heb gezegd dat als ze opnieuw met dezelfde plot kwamen ik het niet zou doen. Je kunt een publiek toch niet voor de derde keer naar dezelfde film laten kijken?”

Tak3n komt op 28 januari uit in de bioscopen in België.