Apple werkt aan goedkope en superdunne MacBook

Apple werkt aan een dunnere en geheel vernieuwe MacBook. Uit een uitstekend getimed rapport van 9to5Mac (Microsoft presenteert vandaag zijn heel dunne en lichte, nieuwe laptops) blijkt dat Apple aan een 12-inch MacBook Air zonder USB-poorten werkt. Vooral dat laatste deel was zeer opmerkelijk.

De nieuwe MacBook zou eindelijk de goedkope Apple-laptop moeten zijn waar zovelen al jaren naar vragen. De laptop zou goedkoop genoeg moeten zijn om te kunnen concurreren met Windows laptops en Chromebooks.

Er zijn twee stukken technologie die Apple nog nodig heeft om tot het uiteindelijke product te komen: Een USB type-C en een processor die koel genoeg kan blijven in het dunne ontwerp waar geen ventilator in zal draaien. Het belangrijkste van de twee zal waarschijnlijk de USB type-C zijn. De kleinere, snellere, omkeerbare kabel moet helpen om gadgets in de toekomst dunner te maken. Belangrijker nog is dat het zal het dienen als netsnoer voor apparaten zodat je slechts een smalle poort nodig hebt om al wat je zou willen doen, kunt doen op de laptop.

profilel-r-copy1

Apple werkt volgens 9to5Mac al jaren aan de volgende generatie USB-poorten en heeft hoog ingezet op USB type-C. Het is niet ongebruikelijk dat Apple zich focust op hardware. Eerder was het bedrijf in een serieuze strijd met Nokia om de nano-SIM kaarten op tijd af te werken net voor de release van de iPhone 5.

Naast de USB-C zal Apple moeten komen met een revolutionaire processor. De temperatuur van processors die nu bestaan, loopt nog te hoog op om in een laptop te gebruiken zonder ventilator. Dat is echter wel waar Apple met haar ultra-dunne MacBook naartoe wil.

Een goedkopere MacBook zou een enorme druk op concurrenten als Lenovo, HP en Dell zetten.