Archeologen ontdekken mythische tombe van Osiris in Egypte

Archeologen hebben een oud graf ontdekt dat erg lijkt op de mythische tombe van Osiris zoals die beschreven staat in de Egyptische mythologie, in de necropolis van Sjeik Abd el-Qurna op de Westelijke Jordaanoever in Thebe. Het complex omvat een schacht die een verbinding maakt met meerdere kamers waaronder een met demonen die messen vasthouden.

De tombe die werd gebouwd op basis van beschrijvingen van het graf van Osiris, de god van het hiernamaals, is gecentreerd rond een standbeel van de god zelf. Het beeld waarvan de huid smaragdgroen is, staat in een centrale kapel met een trap van 9 meter die leidt naar een andere kamer met een tweede schacht naar beneden die nog eens toegang geeft tot twee kamers.

De grafkamer heeft reliëfs van demonen die messen vasthouden en ligt ten westen van de centrale kapel. De kamer is verbonden met een as van 7 meter die leidt naar een lege kamer. Daaronder zijn nog twee kamers vol puin.

Dr. Maria Milagros Alvarez Sosa zei aan het Spaanse persbureau EFE dat de demonen er zijn om het lichaam van de overledene te beschermen. Volgens Alvarez Sosa is het graf uniek en van groot belang voor de archeologie.

oy2zln9hlpbxligqz7rn

rgboock3yqrwytjpiq6z

fxv8wb0w6qi805ettaki