Nooit meer kinderen die je zicht belemmeren dankzij nieuwe achteruitkijkspiegel van Cadillac

In 2016 zal een achteruitkijkspiegel met ingebouwd beeldscherp een standaard optie zijn op de Cadillac CT6, het aankomende vlaggenschip van de autofabrikant. De Spiegel zal een groothoekspiegel zijn met een ingebouwde video-feed dat een gezichtsveld zal bieden dat tot vier keer groter is dan dat van een standaard spiegel volgens GM.

Cadillac heeft ook hard gewerkt om ervoor te zorgen dat het scherm niet moeilijk zichtbaar zal zijn in de nacht. In een persbericht zegt het bedrijf dat de spiegel een hoog dynamische reikwijdte heeft en een scherp videobeeld produceert dat zelfs in situaties van weinig licht of teveel licht het perfecte overzicht biedt. “De camera heeft ook een hydrofobe coating die hem beschermd tegen regenachtige weersomstandigheden.”

Mochten er toch problemen zijn met het bekijken van de video-feed dan kun je met één druk op de knop terugschakelen naar de traditionele achteruitkijkspiegel. Spiegels met HD-camera’s zijn al enige tijd een mogelijke optie op je wagen, maar Cadillac is de eerste die er een standaardoptie van maakt op hun voertuigen. Ze maken daarmee een einde aan kinderen of baggage die je zicht belemmeren en het rijden moeilijker maken.

cadillacrearvideovision_v7-970x646-c