Dit kleine gadget maakt je smartphone nog beter

Smartphones zijn geweldig. Je kan er, net als met gewone gsm’s, mee bellen en sms’en maar daarnaast kan je nog zoveel meer. Foto’s en video’s maken, waar je maar wil op het internet surfen, gamen, loopsessies opvolgen… Maar onder het motto ‘alles kan beter’ ontwikkelde een Australische ingenieur PowerLite, een handig gadget dat zorgt voor een betere belichting voor je foto’s, je helpt met het terugvinden van je smartphone en kan dienen als extra batterij.

De batterijen gaan niet lang mee als je intensief gebruik maakt van je smartphone en soms kan je je handige mobiele apparaat niet meer gebruiken op cruciale momenten. De Australiër Arthur Kuo ontwikkelde daarom PowerLite, een externe batterij die je smartphone tot zes uur van stroom voorziet en gemakkelijk in je broekzak past. Draagbare batterijen bestaan echter al een tijdje, dus Kuo besloot nog extra functionaliteiten toe te voegen.

Zo beschikt de PowerLite over 14 ledlampjes waarvan je de sterkte zelf kan regelen. Daarmee kan je veel beter foto’s nemen in het donker. Bovendien is de PowerLite uitgerust met een knopje waarmee je foto’s kan nemen. Als je dat knopje een tijdje ingedrukt houdt, stuurt de PowerLite een signaal naar je telefoon zodat die op zijn beurt geluid maakt. Zo vind je je smartphone eenvoudig terug als je hem verloren hebt.

Momenteel is Kuo nog op zoek naar crowdfunding voor PowerLite via Kickstarter. De winkelprijs wordt geschat op 30 euro maar via Kickstarter kan je er eentje op de kop tikken voor 12,5 euro als je er snel bij bent.