Jonge beurshandelaar loog over 57 miljoen

Vele media over de hele wereld schreven dat een jonge tiener tijdens zijn pauzes op school een hallucinant bedrag van 57 miljoen euro had verdiend op de beurs. Nu blijkt dat de 17-jarige Mohammed Islam het verhaal verzonnen heeft.

Hij vertelde aan New York Magazine dat hij niet kon geloven dat zijn verhaal zo snel werd opgepikt. “We hebben de hele nacht nieuwsberichten van over heel de wereld gelezen,” zei hij. “Op LinkedIn kreeg ik 190 berichten. Mijn verhaal is zwaar uit de hand gelopen. We hadden zelfs een interview bij de financiĆ«le zender CNBC, maar dat hebben we op het laatste nippertje afgezegd. Het verhaal is niet waar en het spijt me,” zei hij aan de New York Observer.

Vooral zijn ouders zijn teleurgesteld. Volgens Islam wilden ze hem onterven en weigert zijn moeder om nog tegen hem te spreken. “Door de leugen kunnen mijn ouders me niet meer vertrouwen.”

Of het volledig gelogen is, valt nog af te wachten. De reporter die in eerste instantie het verhaal wereldkundig maakte, beweert dat ze bewijs heeft gezien in de vorm van rekeningafschriften. Daar stond op dat Islam over een vermogen van 8 cijfers zou beschikken. Dat betekent dat de jongeman minstens 10 miljoen dollar heeft.

Islam