Chinezen wekken elektriciteit op door geld te verbranden

De elektriciteitscentrale in Luoyang in China verbrandt geld in plaats van steenkool. Het is de eerste keer dat dit gedaan wordt in China, volgens het officiële persbureau Xinhua.

De centrale beweert dat het aan één ton bankbiljetten genoeg heeft om 600 kWh elektriciteit op te wekken en het beter is voor het milieu dan het verbranden van steenkool. Natuurlijk worden er geen nieuwe bankbiljetten verbrand. De centrale bank van het land, People’s Bank of China, heeft toestemming gegeven om oudere bankbiljetten te verbranden en zegt dat het een zeer efficiënte manier is om elektriciteit te maken. De het ongebruikte geld helpt de bank voor het genereren van 1.320.000 kHw elektriciteit per jaar, wat gelijk staat aan het verbranden van 4000 ton steenkool.

Bankbiljetten die uit de circulatie in China worden gehaald omdat ze versleten zijn of beschadigd zijn, worden meestal gebruikt om nieuwe papieren producten van te maken. Het idee om geld in brand te steken, amuseert de Chinese inwoners van Luoyang op social media. “Geld in brand steken? Luoyang is inderdaad een rijke stad,” schrijft een gebruiker op Weibo. “Ik ben bereid om een jaar zonder elektriciteit te leven in ruil voor een stapel bankbiljetten,” schrijft een andere gebruiker.