Primeur in België: Belfius lanceert de smartwatch app

Belfius Bank breidt zijn aanbod van mobile banking apps uit met ‘Belfius Direct Wear’, een app voor Android smartwatches.

Over de eerste negen maanden van dit jaar gingen in België 12.000 smartwatches – intelligente horloges en armbanden – over de toonbank. Volgens het studiebureau GfK zal dat cijfer tegen eind december wellicht nog oplopen tot meer dan 20.000. Voorlopig vormt dit nieuwe producttype nog een nichemarkt, maar als we sommige trendwatchers mogen geloven, gaat deze nichemarkt de komende vier jaar boomen. De verkoopprognoses op wereldschaal gewagen van bijna 100 miljoen stuks tegen 2018-2019, in vergelijking met 20 miljoen in 2014 (bron: BI Intelligence).

Belfius is ervan overtuigd dat ‘wearable computing’ in de lijn ligt van een tendens die ons dagelijks leven en onze bancaire gewoontes op termijn ondersteboven zal gooien. Belfius is dan ook de eerste bank in België die een app voor Android smartwatches voorstelt: Belfius Direct Wear.

Met deze app kunnen Belfius-klanten op een discrete manier hun rekeningsaldo consulteren op hun Android Wear smartwatch. En als ze dat wensen, krijgen ze ook een melding elke keer het saldo wijzigt.

Hoe werkt het?

Klanten kunnen hun rekeningsaldo op hun Android Wear smartwatch consulteren als ze, naast de Belfius Direct Wear app, ook de Belfius Direct Mobile app op hun smartphone (Android 4.3 of hoger) hebben. Vervolgens stellen ze op een eenvoudige manier de Belfius Saldometer in met een minimum- en maximumbedrag. Eenmaal ze hun smartwatch via bluetooth aan hun smartphone hebben gelinkt, wordt Belfius Direct Wear automatisch op hun smartwatch geactiveerd.