Eerste date Obama en Michelle wordt verfilmd

President Barack Obama zit in zwaar weer op politiek vlak in Amerika, maar gelukkig gaat het Obama op privévlak nog steeds voor de wind. The Hollywood Reporter meldt zelfs dat de eerste date van het bekende echtpaar in 1989 verfilmd zal worden.

Volgens Richard Tanne die eerder het verhaal schreef voor de film Worst Friends, zal de film het verhaal vertellen van de toekomstige president die als zomer stagiair werkte bij het advocatenkantoor Sidley Austin van Michelle Robinson.

Tika Sumpter, die een terugkerende rol speelt in Gossip Girl, zal in huid kruipen van Michelle. Wie Barack Obama zal spelen, is nog niet bekend gemaakt. De film, getiteld Southside With You, zou niet de eerste film zijn die het verhaal vertelt van ware liefde op weg naar het Witte Huis. Love Story uit 1970 werd namelijk gedeeltelijk gebaseerd op de jonge Al Gore.

In een campagne-video in 2012 vertelden Barack en Michelle al over hun eerste afspraakje. “Hij liet alle kanten van zijn karakter zien. Hij was hip, cultureel onderlegd en gevoelig,” zei Michelle.