De gouden tips: Kerst zonder stress

Kijk je elk jaar ook enorm uit naar Kerst, maar heb je uiteindelijk vooral last van stress? Is het diner wel goed voorbereid? Heb je al een toffe outfit of had je eigenlijk een nieuwe feestjurk of pak moeten kopen? Nu Sinterklaas voorbij is, heb je gelukkig alle tijd om je op Kerstmis te storten. Dit klinkt misschien een beetje voorbarig, maar op tijd beginnen met de voorbereidingen betekent een stressvrije Kerst! Als je de volgende tips volgt, ben je gegarandeerd van een kerstfeest waar je alleen maar van kunt genieten.

 

  1. Tijd om te beginnen

Een goede voorbereiding is het halve werk. Een paar weken van tevoren kun je al nadenken over het diner, je outfit en de aankleding van het huis. Bekijk alvast waar je zo goedkoop mogelijk de lekkerste ingrediënten kunt halen, waar interessante sales zijn en waar de leukste sfeerdecoraties te vinden zijn.

  1. Inkopen!

Als je weet wat je wilt, kun je gaan inslaan. Zoek hierbij ook vooral het internet af. Hier vind je vaak de leukste sfeermakers voor een veel zachter prijsje dan in de winkel! Dan ben je ook niet blut na de feestdagen als de solden beginnen. Feestverlichting, kerstballen, misschien wel een kerststalletje, alles is online te vinden. Mocht je nou een nieuwe outfit willen scoren, is het internet ook jouw place to be. Hier vermijd je de drukke winkels, die rond de feestdagen vaak niet uit te houden zijn en heb je zo veel mogelijk keuze om de beste outfit te shoppen!

  1. Kokkerellen

Als je alle voorbereidingen hebt getroffen en je outfit kant-en-klaar in de kast hebt hangen, begin dan in de aanloop naar Kerst alvast met koken. Een groot gedeelte van een maaltijd is vaak al van tevoren te maken. Zorg er sowieso voor dat je een gerecht voor Kerst altijd al een keer eerder bereid hebt, zodat je zeker weet wat je kunt verwachten. Dat scheelt je heel wat stress op de grote dag zelf!

 

Méér weten? Lees het uitgebreide stappenplan in het artikel ‘How to: een stressvrije Kerst’. Als het dan eindelijk Kerst is, hoef je alleen nog maar te genieten!

Succes!