Details nieuwe Assassin’s Creed gelekt

Ubisoft, de Franse uitgever van de Assassin’s Creed franchise, is niet te spreken over de details die gelekt en gepubliceerd worden over de nieuwe Assassin’s Creed.

Het spel zal volgens Kotaku, Victory heten en zich afspelen in Victoriaans Londen. De game staat, zoals gebruikelijk, gepland om uitgebracht te worden in de herfst van volgend jaar.

“Het is altijd jammer wanneer er details gelekt worden die niet bedoeld zijn het grote publiek. En hoewel we zeker de speculatie van fans over komende titels waarderen, zijn we teleurgesteld dat het concept nu openbaar is gemaakt.”

Uit de informatie blijkt dat Victory een nieuwe nex-gen game zal worden voor de PC. Naast de basisgegevens, wist Kotaku te melden dat ze bewijs hadden op een video van zeven minuten.

Hoe de informatie naar buiten kwam, is niet bekend. Ubisoft brengt jaarlijks een nieuwe Assassin’s Creed uit en produceert de game in meerdere studio’s over de hele wereld. Het is niet ondenkbaar dat iemand zijn mond voorbij heeft gepraat.

Of was het misschien een bewuste keuze van Ubisoft zodat de negatieve kritiek op Assassin’s Creed: Unity een beetje verminderd?