Twitter pakt ‘trolls’ aan met nieuw blokkeringssysteem

Twitter heeft de manier waarop gebruikers misbruik of (seksuele) intimidatie melden op het sociale platform herbekeken. Omdat veel mensen klagen over grote problemen met zogenaamde internet trolls, heeft het bedrijf ervoor gezorgd dat het veel eenvoudiger is om mensen te rapporteren en te blokkeren.

Het bedrijf zei dat het nu minder informatie zal eisen van gebruikers die ongepaste inhoud rapporteren en het zal gemakkelijker zijn om tweets te rapporteren die niet rechtstreeks aan je gericht zijn, maar die je wel ongepast vindt.

“Alles wat er gebeurt in de wereld, wordt besproken in 500 miljoen tweets per dag,” zegt het bedrijf. “Daar zit soms inhoud tussen die onze regels overtreden rond intimidatie en misbruik en we willen het gemakkelijker maken om dergelijke inhoud te melden.”

“In de komende maanden kun je aanvullende bedieningselementen verwachten en verdure verbetering van het rapporteersysteem. Gebruikers zullen ook in staat zijn om alle accounts die ze geblokkeerd hebben te bekijken op een pagina in de menu-instellingen.”

Twitter kreeg eerder veel kritiek te verwerken van gebruikers die vonden dat het platform te laks om ging met pesterijen en misbruik door gebruikers.