Koop nu een denkbeeldige vriend over op Ebay voor prijzen tussen 100 en 6000 euro

door
Roald
Leestijd 2 min.

Zou het verkopen van een denkbeeldige vriend meetellen als mensenhandel? Het lijkt een rare vraag, maar eigenlijk is het bittere Ernst want ChuckFresh, een gebruiker op eBay, verkoopt zijn twee beste ingebeelde vrienden omdat zijn vriendin hem een ultimatum stelde: zij of Sticks and Stones. Voor amper 85 euro kun je de nieuwe eigenaar worden van het olijke tweetal.

Als Sticks and Stones niet aan jouw wensen voldoen, dan kun je altijd James proberen. James is de denkbeeldige vriend van griffin.michael. "Hij is een zeer trouwe vriend, erg slim en hij houdt van politieke discussies en van Chexmix en cola. Ik weet dat hij best prijzig is, maar voor 100 euro heb je ook wel wat."

Het is niet eenvoudig om te achterhalen of het nu om een grapje gaat of de verkopers echt ernstig zijn. We leven immers in een wereld waar mensen duizenden dollars besteden aan rock simulatoren en foto's van beroemde internetberichten dus waarom zouden denkbeeldige vrienden geen gat in de markt kunnen worden?

News.com.au weet dat het in ieder geval al één iemand gelukt is. Thewildandcrazyoli verkocht in 2007 zijn denkbeeldige vriend voor 2500 euro.

Oh en trouwens, mocht je je zorgen maken dat het niet zou klikken met je nieuwe denkbeeldige vriend, dan kun je van Sofie een "New Friendship Spell" kopen voor amper 5 euro. De toverspreuk werkt als een gekende liefdesdrank en zorgt ervoor dat de vriendschap 18 jaar zal duren.