Dit is de snelste ambulance ter wereld

door
Roald
Leestijd 1 min.

In de Verenigde Arabische Emiraten is het niet vreemd om een sportwagen op straat te zien. Dubai is namelijk één van de rijkste steden in het Midden-Oosten dus luxe is er niet vreemd. Tijdens Gitex, een jaarlijkse technologiebeurs, onthulde Lotus een bijzonder voertuig dat was omgebouwd tot ambulance.

De wagen is de snelste ambulance ter wereld en kost 150.000 euro. De Lotus Evora die de basis vormt voor de vreemde ambulance kan snelheden bereiken tot bijna 300 kilometer per uur wat aanzienlijk sneller is dan de standaard ziekenwagens.

De auto werd uitgerust met een aantal medische kits en een notebook die kan gebruikt worden om informatie over de patiënt op te zoeken onderweg naar het ziekenhuis. Alle paramedici moeten verplicht rijlessen nemen voordat ze het voertuig mogen besturen.

«Een seconde kan het verschil betekenen tussen leven en dood. Iedereen die hulp nodig heeft, moet deze zo snel mogelijk kunnen krijgen ,» legt Zaid Al Mamari, een paramedicus bij de Dubai Corporation for Ambulance Services, uit.