Er zijn voor het eerst meer mobiele apparaten dan mensen

door
Roald
Leestijd 2 min.

Voor het eerst zijn er meer mobiele apparaten dan dat er mensen zijn in de wereld volgens de digitale analisten bij GSMA Intelligence. Er zijn nu 7,19 miljard mensen terwijl er 7,22 miljard  actieve mobiele apparaten zijn.

Het aantal tablets, smartphones en andere mobiele apparaten groeit ongeveer vijf keer sneller dan het aantal mensen. De bevolking groeit met ongeveer twee mensen per seconde of 1.2% per jaar. "Geen enkele andere technologie heeft ons leven zo beïnvloed als de smartphone. Het is het snelst groeiende, door mensen ontworpen ding ooit - van 0 tot 7,2 miljard in amper drie decennia," zegt Kevin Kimberlin, voorzitter van Spencer Trask & Co.

Spencer Trask & Co was een vroeger investeerder in Millicom, een startup die naast Facebook en Internet.org meewerkt aan de installatie van mobiele aansluitingen in de derde wereld.

Leonard Gubar, directeur van Millicom, noemt de mobiele telefoon wonderbaarlijk, maar vindt wel dat de cijfers moeten worden gecontextualiseerd. Het is immers niet het geval dat elke persoon op de planeet  over een mobiele telefoon beschikt. Helemaal niet zelfs, aangezien de helft van de bevolking er geen heeft.

Dat suggereert dat een groot deel van de bevolking uit de ontwikkelende landen meer dan één SIM-kaart gebruikt. Daarnaast hield de GSMA ook rekening met het groeiende aantal gadgets die zich uitsluitend verbinden met andere apparaten zoals auto's.

Er zijn ongeveer 250 miljoen machine-to-machine aansluitingen, maar dat was genoeg om de race mens versus machine te verliezen volgens CNET.