Jürgen Klopp: “Onze aanval is de beste verdediging”

Jürgen Klopp:

Borussia Dortmund staat morgen op de tweede speeldag van de groepsfase van de Champions League niet zonder zorgen aan de aftrap tegen Anderlecht. Het verloor afgelopen weekend met 2-1 van Schalke 04 en staat na zes speeldagen slechts op een troosteloze twaalf stek in de Bundesliga. De troepen van Jürgen Klopp zakten op de koop toe met een gehavende kern naar het Astridpark af. Zo mist Dortmund Marco Reus, Jakub Blaszczykowski, Nuri Sahin, Oliver Kirch en Henrikh Mkhitaryan. Ilkay Gundogan en Sebastian Kehl zijn allebei onzeker. Klopp en co misten hun competitiestart volledig, maar in de eerste Champions League-wedstrijd tegen Arsenal werd wel met 2-0 gewonnen.

“We hebben nog geen twee wedstrijden na mekaar met dezelfde elf kunnen voetballen. Dat baart me zorgen”, zo verklaarde Dortmund-coach Klopp tijdens een persconferentie in het Vanden Stockstadion. “Onze match tegen Arsenal was de beste die we al speelden dit seizoen. Die moeten we gebruiken als referentie en daar moeten we ons aan optrekken.”

Wat verwacht Klopp van Anderlecht? “Het is een jong team dat ook enkele ervaren spelers in de rangen heeft. In het verleden durfden ze mooi voetbal brengen, maar werden ze daar in de Champions League niet voor beloond. Wij gaan echter uit van onze eigen kracht. Onze aanval is de beste verdediging.”

Ook de Gabonese spits Piere-Emerick Aubameyang klonk zelfzeker. “Crisis? Dat denk ik niet. Ok, het loopt nog niet zoals we zelf willen. Het kan dus alleen nog maar beter gaan. Alles is mogelijk tegen Anderlecht.”

bron: Belga