Belfius integreert Bancontact/Mister Cash in eigen banking-app

In mei lanceerde Bancontact/Mister Cash een handige app voor het uitvoeren van betalingen met je smartphone. Met die app kan je onderling snel een rekening vereffenen of online een aankoop betalen zonder dat je je rekeningnummer moet opzoeken, je kaartnummer moet intikken …
En om alles nóg eenvoudiger te maken integreert Belfius deze app nu in zijn Belfius Direct Mobile app. Zo wordt één van de beste mobile banking-apps ook een mobiele betaal-app.

Dankzij de integratie van de Bancontact/Mister Cash app hebben klanten van Belfius vanaf eind november nog maar één app nodig voor al hun dagelijkse bankverrichtingen. Geld ontvangen of mobiel betalen wordt zo een stuk sneller en eenvoudiger.

Het uitwisselen van rekeningnummers zal niet meer nodig zijn! Heb je geld van iemand tegoed, dan open je de Belfius Direct Mobile app en tik je het bedrag in. Die genereert dan een unieke QR-code. De persoon die jou moet betalen scant deze code met zijn toestel, bevestigt en de betaling wordt onmiddellijk uitgevoerd. De betalingen werken zowel tussen twee gebruikers met de Belfius Direct Mobile app als tussen een gebruiker met de app van Belfius en een gebruiker met de Bancontact/Mister Cash app.

Deze betalingen zijn even veilig als een gewone overschrijving. Telkens er een QR-code wordt aangemaakt, wordt er automatisch een referentienummer, vergelijkbaar met de gestructureerde mededeling in een overschrijving, aan de verrichting gekoppeld. Als iemand de QR-code zou onderscheppen en ontleden, kan die enkel dat referentienummer vinden. De persoonlijke gegevens van de klant zijn dus veilig.

Om de betaalfunctie te gebruiken hoeven de Belfius-klanten geen nieuwe app te installeren, ze moeten enkel een update van de bestaande app doen. Bovendien blijft Belfius Direct Mobile volledig gratis. Een handige, kosteloze toevoeging dus!