The Victoria is het duurste dessert ter wereld

Waarom zou een hotel in Chicago een ijscoupe op de dessertkaart zetten die meer kost dan de maandelijkse huur van veel mensen? “Waarom niet?” was het antwoord van Scott Green, chef desserten bij het Langham Chicago Pavilion, op de vraag van Huffington Post.

Woensdag onthulde The Langham zijn nieuwste dessert. Het gaat om een luxe ijscoupe die The Victoria werd gedoopt, vernoemd naar de koningin die in Engeland regeerde. De ijscoupe zal vanaf 31 oktober beschikbaar zijn en zal 1000 dollar kosten. Daarmee wordt The Victoria het duurste dessert te wereld.

De basis van The Victoria bestaat uit chocolade- en vanille-ijs. Het chocolade-ijs is gemaakt van Premium Guittard Complexite. Het vanilla-ijs bestaat uit drie verschillende soorten vanille uit Tahiti, Madagaskar en Mexico. Vervolgens heb je de gekarameliseerde pinda’s, gehuld in 24-karaats goud en een donkere chocolade, Hennessy VSOP cognac, gezouten karamel, butterscotch en slagroom. Daarbovenop ligt een handgemaakte, gouden kroon van chocolade.

TheLangham

De ijscoupe wordt geserveerd in een kristallen schaal, die de klanten mogen houden, met een fles Dom Perignon uit 2003. Die alleen al kost ongeveer 150 dollar.

“Ik realiseer me dat het dessert niet vaak gevraagd zal worden, maar het voegt gewoon extra ervaring toe aan het verblijf in The Langham,” legt Green uit. Green vroeg zich af wie de eerste persoon zal zijn die de coupe zal bestellen. “Misschien wel Lady Gaga of George Lucas als hij pause neemt van een vergadering voor de planning van zijn nieuwe museum in Chicago.”